Kaupunginvaltuuston kokous on suhteellisen kevyt. Joitakin huomioita kuitenkin listailin. Kannattaa katsoa myös livenä myös kaupunginvaltuuston kyselytunti, jossa kyselen vanhojen pöytäkirjojen säilyttämisestä netissä.

Vuoden 2017 tulosennuste

Vuoden 2017 tulosennuste on tällä hetkellä -19 MEUR alijäämäinen, johon päädytään satunnaiset erät huomioiden. Tässä on parannusta tammi-lokakuun toteumaan merkittävästi. Joka tapauksessa vahvasti alijäämäisenä kaupunki menee edelleen.

Sinänsä mielenkiintoista on, että kaupungin menokuri on onnistuvut varsin hyvin (nettomenojen vertailukelpoinen kasvu 2 %), joka on kasvavassa kaupungissa saavutus. Itse olen tältä pohjalta oikeastaan sillä kannalla, että ellei tuottavuuden kasvu jotenkin erityisen räjähdysmäisesti kasva, on vaihtoehtoina joko tulopohjan lisäys sitä eri tavoin laajentamalla tai ihan palveluvalikoiman tai -tason lasku. Digitalisaatiokin on ollut olemassa kohtuullisen kauan, että sen varaan voisi kovin paljon laskea…

Sinänsä realistina sanoisin, että tasapainottamista pitää jollain tasolla tehdä, jos investointiohjelmamme halutaan pitää vauhdissa myös tämän valtuustokauden jälkeen – kuten valtakunnallinen tehtävämmekin on. Tässä toki toivoisi myös valtiolta näkemyksellisyyttä eikä vain valtionosuuksien leikkkauksia.

 

Asemakaavat

Asemakaavoissa ei sen kummempia, tosin Hämeenkatukatu 3:n (Lumilinna) korotuksen eteneminen vihdoin valtuustovaiheeseen on hyvä asia. Ajattelin asian suhteen puhuakin vähän uudesta maankäyttö- ja rakennuslaista, joka saattaa hankaloittaa tiiviin ja korkean kaupungin tekemistä jatkossa.

 

Valtuustoaloitteet kokouksessa

Näitä tultaneen jättämään eri aiheista, ja osa on herättänyt mielenkiintoa jo etukäteen.