Kaupungin päätöksenteko vetäytyy joululomille ensi viikon jälkeen. Vielä huomenna kuitenkin kokoontuu kaupunginhallitus ja -valtuusto, joista etenkin enismmäisessä on isojakin asioita.

 

Kaupunginhallitus

En osallistu kaupunginhallitukseen huomenna, mutta ajattelin ehkä silti mainita että olennaisia asioita on käsittelyssä: erityisesti raitiotien toisen osan linjaus Hiedanrannan läpi, samalla kun suunnitellaan pistoraidetta Lielahteen, on olennainen ja viisas ratkaisu. Tässä toki täytyy pitää tulevaisuudessa huolta siitä, että ratikan palvelutaso eri reiteillä on riittävä, mutta se on sen ajan murhe. Tärkeintä on, että Hiedanranta pääsee eteenpäin.

Olennaisia asioita ovat myös pakolaiskiintiön väliaikaisen tason pitäminen ennallaan sekä kahden uuden luonnonsuojelualueen perustaminen. Näissä tulisi mennä pohjaesityksen mukaan.

 

Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuustossakin on muutama asia, joilla on yleistä merkitystä tai mielenkiintoa:

  • Hallintosääntö, jota on muokattu vastaamaan erityisesti uutta organisoitumismallia. Tähän liittyen keskustelua on ollut Aamulehdessäkin palkkioihin liittyen. Ehkä itse pitäisin järkevämpänä, että tällä kohtaa mennään esityksen mukaan, ja varsinaista palkkiomallikeskustelua, jos siihen on tarvetta, tekee valtuutetuista erillinen palkkiotoimikunta paremmalla ajalla – on jotenkin ilmeistä että valtuutettujen pitäisi osallistua omien palkkioasioidensa valmisteluun mahdollisimman vähän.
  • Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet. Tämä on jäänyt aiemmin pöydälle, mutta mielestäni nyt pitäisi hyväksyä, ainakaan jos mitään erityisiä perusteita asialle ei tule.
  • Yleiskaavoituksen työohjelma 2017-2021. Jatkaa hyvää kestävän kaupunkirakenteen kehitystyötä, ei ongelmia tässä.
  • Asemakaavat ovat ihan hyväksyttävissä, vaikka Tesoman rautatiekorttelin osalta ratkaisu ei ole täydellinen – mahdollisuus parempaan kaupunkiin olisi ollut olemassa.

Yleensä ja erikseen toki kaikenlaista jännitettä ja odotusta vuoden viimeiseen kokoukseen aina latautuu, joten kannattanee katsoa huomenna valtuuston live-lähetystä, kuten aina muutenkin.