Yla kokoontuu tiistaina. Lista löytyy kokonaisuudessaan kaupungin sivuilta.

Ajankohtaiset asiat

Käydään läpi listalla olevat Hatanpään valtatien katusuunnitelma, suojateiden tyyppipiirustukset ja nopeusrajoitusalue Koivistonkylässä.

 

Asemakaavojen hyväksyminen

Hyväksytään aiemmin käsittelyssä olleet Jankan liikekeskuksen ja Hämeenpuistoon vieressä olevan Puuvillatehtaankadun täydennysrakentamiskaavat. Lisäksi pari pienempää kaavaa (Leinola, Herrainmäki, Kaarila). Kaikki vievät kaupunkia eteenpäin, etenkin kaksi ensimmäistä.

 

Poikkeamishakemukset sähkönsyöttöasemien rakentamisesta

Näistä on ollut jonkun verran puhetta kaupunkikuvallisen vaikutuksensa vuoksi. Nyt on syytä säästää Kalevassa puita, ja vielä käyttää kaupunkikuvatoimikunnassa rakennuslupavaiheessa, jotta saadaan riittävän hyvä lopputulos

 

Hatanpään valtatie välillä Suvantokatu-Vuolteenkatu

Jäi viimeksi pöydälle. Nyt eteenpäin, sillä maailma voi muuttua ratikan jne. myötäkin tulevaisuudessa.

 

30 km/h nopeusrajoitusalue Koivistonkylään

Nyt nopeusrajoituspolitiikka alkaa ottaa ensimmäisiä askeleitaan Koivistonkylässä. Ensin vähän kevyemmin toimenpitein, ja jos eivät toimi, sitten kovemmin. Pääasia on, että etenee.

 

Suojateiden tyyppipiirustukset

Suojateiden uusia tyyppipiirustukset tulevat nyt päätöksentekoon. Itselläni ei valittamista, vaan eri sidosryhmät (pyöräilijät ja liikunta- sekä näkörajoitteiset) on otettu huomioon. Reunatukea ei käytetä pyöräilyn pääreiteillä laisinkaan, mutta kaupunkikuvallisesti arvokkailla alueilla käytetään. Ei ehkä vieläkään täydellinen ratkaisu, mutta eteenpäin on menty reilussa kymmenessä vuodessa todella paljon.

Suojateiden uudet tyyppipiirustukset