Lautakunta kokoontuu jälleen, ja toivon ehtiväni erinäisistä koalitioneuvottelukiireistä huolimatta. Koko lista löytyy jälleen kaupungin sivuilta.

Aloitteet

Aloitteita käsitellään, ja meidän ryhmämme aloitteemme 30 km/h nopeusrajoituksista on jollakin aikataululla toteumassa, kuten tunnettua. Sen sijaan
vastaus Terhi Kiemungin (PS.) aloitteeseen Tesoman lähijunapysäkin aikataulun nopeutuksesta on vähän kädenlämpöinen, ja tähän voi olla
hyvä myöhemmissä vaiheissa puuttua – olipa aloitteen esittäjästä mitä tahansa mieltä.  Aloitevastauksista huomattakoon myös, että esimerkiksi Viistokatua ei esitetä avattavaksi ratikan rakentamisen ajaksi.

Kaavoitusmaksut

Kaavoitusmaksuja korotetaan, mikä on minusta ihan ok. Hyvä olisi, jos tällä saataisiin turvattua kaavoituksen resursseja –> lisää rahaa
kaupungin kassaan

Kaava-asiat

Kaavoissa ei ihmeitä, mutta huomattakoon että Ilokkaanpuiston kaava tulee hyväksyntään, ja alueen täydennysrakentaminen näiltä osin etenee. Hyvä niin.

Samoin Pispalassa hyväksytään pari poikkeamishakemusta, ja alueen herkkyydestä johtuen kannattaa huomata, että kyse on vanhan lastenkodin muuttamisesta asuinkäyttöön.

Kaavoituksen ajanmukaistamis-/muuttamisesitys koskien Vuohenojan kaupunginosaan

Rakel ja Lauri Lampimäen vuosikausien vääntö kaupungin kanssa jatkuu. Ei anna aihetta toimenpiteisiin.

Näyttämönpuiston frisbeegolf-rata

Frisbeegolf-radan laajennus on herättänyt riitaa, mutta mielestäni kaipaamme jonnekin kunnon radan, ja suunnitelmia on asukkaiden palautteen pohjalta tarkistettu. Ymmärrän kyllä hyvin sen, että ahdistaa jos rivitalon ikkunaan lentää frisbee, mutta mustikoita jää poimimatta tässä maassa niin runsaasti, että mustikkamaan löytää vielä uudenkin.

Haukiluoman katusuunnitelmat

Haukiluoman alueen katusuunnitelmat ovat suuremmalta osin ok, kun muistutuksia on otettu huomioon. Sen sijaan Runkohaaran osalta yhdistetty kevyen liikenteen väylä voi olla vähän turha, kun tännekin on syytä 30 km/h nopeusrajoitusaluetta ulottaa ja samalla laskea nopeuksia. Aion kysyä lautakunnassa ennen hyväksyntää, koska tämä tulee toteutumaan.