Kantakaupungin yleiskaava 2040, hyväksyminen

Pitkän valmistelun jälkeen kantakaupungin yleiskaava tulee hyväksyttäväksi: ajatus olisi saada se vielä valtuustoon tällä kaudella, jonka jälkeen sitten koko ruljanssi pyörähtää ensi valtuustokauden alkajaisiksi uudelleen liikkeelle.

Kirjoitan vielä joskus pidemmin yleiskaavan suuntaviivoista tulevaisuudelle, mutta tässä vaiheessa voidaan iloita pyöräilyn parantuneesta asemasta hyväksyntävaiheessa (aktiivisen palautteen ansiosta). Samaan aikaan ikävä kyllä lähijunaliikenne ei paria seisaketta ja yhtä asemaa lukuunottamatta ole juuri edistynyt. Tähän liittyen on syytä vielä evästää pontta, jotta myös kaavan myötä olisi mahdollistaa ajaa lähijunaliikennettä Tesoman ohella vaikkapa Vuohenojalla.

 

Asemakaavan hyväksyminen, Sulkavuori jne. (Keskuspuhdistamo)

Keskuspuhdistamoon liittyvät asemakaavat tulevat hyväksyntään. Kyllähän tämä käy.

 

Asemakaavan asettaminen nähtäville, Ristimäki, Tesomajärvi (Tesoman rautatiekortteli)

En varmaan paljasta mitään salaisuuksia, jos sanon että tätä kaavaa on hierottu nähtäville asetettevaan kuntoon kauan. Erilaisia intressejä ollut ilmassa, mutta nyt ainakin kohtuullinen kompromissi on saatu. Tässä siis ajatuksen on täydentää Tesoman keskustaa, ja luoda samalla (tulevaisuuden) lähijunaseisakkeen yhteyteen toimisto- ja liiketiloja. Itselläni käy mielessä, että tästä voidaan varmaan lähteä, mutta vielä voisi olisi pysäköintikentän tilalle saatavissa lisärakentamista muodossa tai toisessa. Tesoman seisake voisi hyvin olla urbaania maisemaa molemmiltakin puolilta, eikä toiselta puolelta urbaania maisemaa ja toiselta puolen parkkikenttää.

Kyllä tämä nähtäville kannattaa laittaa, mutta evästysten kera.

 

Tesoman rautatiekorttelin tavoitevaihe – kauppa kasvanut kiinni rataan.

 

Pyhällönpuiston  yleissuunnitelma, Lentävänniemi

Varsin ok, tulossa sellainen keskitasonpuisto joihin nyt panostetaan. Muuan lapsen asiakaspalaute on syytä ottaa vakavasti. Muutenkin kun palautetta lukee, olisi syytä kannustaa ottamaan loppukäyttäjiä mukaan suunnitteluun – lapsista senioreihin.

One thought to “Yhdyskuntalautakunnan lista 18.4.: Yleiskaava ja Tesoman rautatiekortteli etenee!”

  • Inka Gransten

    Tämän hetkisessä yleiskaavan ehdotuksessa ei oteta huomioon Kaukajärven rannalla asuvia, joilta uuden kaavaehdotuksen mukaan riistetään tontit.

Comments are closed.