Suhteellisen kevyt asialista kokouksessa, mutta eräs erityisen ilahduttava hanke. Kuten tiedetään, kunnallisvaalit muuten lähestyvät, ja muistutan tässäkin yhteydessä kampanjastani, sekä mahdollisuudesta lahjoittaa – tehdään parempaa kaupunkia ensi kaudellakin.

 

Ajankohtaiset asiat

Erityisenä asiana Hiedanrannan tilannekatsaus. Odotan itse innolla, ja aion kysyä evästyksiä sen suhteen, miten joukkoliikenne-, pyöräily- ja kävelypainotteisuus on suunnitelmissa edennyt. Samoin Hiedanrannan eteneminen on tietyllä tavalla kohtalonkysymys Tampereelle: jos täydennysrakentaminen keskikokoisissa hankkeissa (kuten Eteläpuisto) on hyvin takkuista, tarvitsemme pienten alueiden ohella merkittävän määrän asumista Hiedanrantaan jo ihan koko maankin edun vuoksi.

 

Asemakaavaehdotus nähtäville, Puuvillatehtaankatu 6, Näsilinnankatu 2-6

Tätä on odoteltu, ja ratkaisu on historiallisen Pikkupalatsin ympäristöön soveltuva, joka tuo alueelle lisää asumista kun vanhat elementtitalot korvataan uusilla ja laadukkaammilla – kerrankin. Mittakaava (maksimissaan kuusi kerrosta) on aika kohtuullinen myös. Tätä olemme jo kaupunkikuvatoimikunnassa hyväksyen ihastelleet.

Se hieman kaavassa ihmetyttää, että pysäköintipolitiikan mukaiseksi normiksi on otettu 1/120 m2/ap. Vieressä menee kuitenkin runkolinja 3, ja ollaan muutenkin aivan ydinkeskustassa. Asiasta on syytä keskustella, vähintäänkin tässä voisi ottaa rakenteellisen pysäköinnin joustoja käyttöön. Eihän se nyt niin voi olla, että kipeästi kaivatun keskusta-asumisen toteutus jää pysäköintivelvotteista kiinni.

Lisää kaupunkia läntiseen Keskustaan
Lisää kaupunkia läntiseen Keskustaan
Uudet rakennukset Pikkupalatsin vieressä
Uudet rakennukset Pikkupalatsin vieressä

 

Teollisuusalueen muutos asumiseen, Perkkoonkatu 1, Multisilta

Ei erityistä huomautettavaa, vielä voisi ajatella että pysäköintinormissa olisi tässäkin tarkistamiseen varaa.

 

Vieritien katusuunnitelma

Nykyisen perusmallin (ajorata+eroteltu jalkakäytävä ja 2-suuntainen pyörätie) katuratkaisu TAYSin alueella. Pientä viilausta eri muistutuksista oli otettu katusuunnitelman yhteydessä huomioon, ja on nyt hyväksyttävissä.