Ajankohtaiset asiat

Ajankohtaisissa asioissa ehkä olennaisin asia on Hämeenkadun katusuunnitelma, joka asetetaan nähtäville. Varsin pätevä suunnitelma muuten, mutta mahdollinen bussireittien ajattaminen Hämeenkadun läpi luo turhan paljon pysäkkejä kadulle. Ne toki voi myöhemmin korjata jalankulkualueeksi, kun kokemuksia raitiotiestä saadaan. Hämeenkadusta on luvassa yleisötilaisuuskin 31.8.

Muuten ajankohtaisissa asioissa on listalla olevia asioita.

 

Pirkankadun, Tekunkadun ja Kuntokadun katusuunnitelmat

Lyhyesti sanottuna Pirkankadussa ei ole juuri muuta parannusta nykytilaan kuin se, että siinä kulkee ratikka – itse asiassa jalankulun edellytykset osin nykytilasta heikkenevät. Pitkällisten neuvottelujen jälkeen tällä kuitenkin mennään, jotta saadaan asia etenemään. Huonompiakin vaihtoehtoja olisi itse asiassa ollut. Pyynikintorin tulevia suunnitelmia katusuunnitelma tukee riittävän hyvin.

Tekunkadulla ei ole oikein muuta merkittävää kuin varaus pysäkille nykyisen siirtolapuutarhan alueella. Voisi ajatella, että näissä olisi halua muuntaa alueen käyttötarkoitusta tulevaisuudessa, mutta en oikein usko että kukaan edes kehtaisi moista esittää niin kauan kun oikeasti vajaakäyttöisiäkin alueita on ratikka-alueella hyödyntämättä.

Kuntokadusta ei ole ihmeempää sanottavaa, siinä saatiin pyöräteitä neuvottelujen kuluessa hieman viilattua.

 

Näsijärven rantareitti välillä Lielahti – Hiedanranta – Santalahti

Tämähän on vähän siinä ja tässä, miten kannattaisi menetellä: yleensä olen ajatellut, että suunnitteluohjeen alittavia mitoituksia ei kannata hyväksyä. Toisaalta mitä olen käynyt talousarviosta keskustellut, jos tähän halutaan jonkinlainen ratkaisu ylipäätään, kannattaa tuo tehdä nyt mahdollisimman pian ja tämän vuoden rahoista.

 

Vuolteentorin rakennusurakka

Hienoa, että tämä edistyy kuten on ajateltu! On syytä kysyä Tuomiokirkonkadun kävelykadun toteutuksen perään, jotta sekin edistyy vielä tänä syksynä.

 

Oikaisuvaatimukset Vuohensillankadun ja Hervannan valtaväylän katusuunnitelmista

Kannattaa lukea läpi, kaikesta huomaa että ei olla varsinaisesti ensimmäistä kertaa valitusten kanssa liikenteessä.