Asemakaavaehdotus nähtäville, Lielahti

Lielahden Prisman takainen alue tehdään asuinaluekäyttöön, ja vaikuttaa ihan kohtuulliselta kaavalta. Sen verran lienee syytä kuitenkin kaavoitusta ohjeistaa, että täälläkin mahdollisuuksia pysäköintipolitiikan mukaisiin joustoihin voisi olla. Lielahteen kiinnittyy kuitenkin kohtuullisen hyvää joukkoliikennetarjontaa, ja tässä nykyinen normi ilman joustoja voi olla vähän turhan tiukka.

Tässä pitäisi jättää rakennusliikkeille harkintaa, jotka kuitenkin tietävät millaisia tarpeita asukkailla on. Sinänsähän kaupalliset ja muut palvelut ovat erinomaiset, esimerkiksi senioriasuntoja varten, vaikka kauppakeskuksen alue ankea onkin.

 

Kantakaupungin yleiskaava

Yleiskaava asetetaan nähtäville. Teen tästä vielä oman blogauksen sen jälkeen, kun olemme käyneet vihreiden väellä tuohon tutustumassa. Neuvotteluitakin kaavaan liittyen vielä tultaneen käymään, mutta joitakin periaatteita lienee hyvä kerätä ylös – kunnianhimoa meilläkin esimerkiksi bulevardisoinnin ja täydennysrakentamisen suhteen pitäisi olla, kun mietitään, millaisille asunnoille valtakunnassa on tarve.

Prosessista tosin sellainen sananen, että meillä ei ehkä Helsingin tapaista suurta bulevardiriitaa pääse syntymään. Tämä siksi, että yleiskaavaprosessissa on tarkoitus siirtyä malliin jossa yleiskaavaa päivitetään joka valtuustokausi. Näin kukaan ei voi väittää, etteikö juuri silloin vallassa oleva valtuusto yleiskaavasta päättäisi – toisin kuin Helsingissä, jossa (sinänsä aiheetta) yleiskaavaa on vaadittu viivästytettäväksi vaalien yli.

 

Asukaspysäköinnin kuukausimaksu ja lupaan liitettävät rekisteritunnukset

Tässä tullaan mm. Helsingin linjoille, jolloin sallitaan myös kuukausipohjainen maksu. On käsittänyt, että halua on nitoa yhteen lupaan kaksi autoa, joka ei nyt liene maailmanloppu.

 

Viinikan liittymän katusuunnitelma

Tulee nyt pöydältä päätöksentekoon.

 

Rieväkadun katusuunnitelma

Ratikkakatu Kalevassa, joka ympäröi Kalevan Prismaa. Ihan ok ratkaisu sen jälkeen, kun muistutukset on otettu huomioon ja pyörätietä on hieman levennetty. Muuten muistutuksissa ja vastineissa oli taas sellaisia periaatteellisempia asioita esimerkiksi talvikunnossapitoon ja pyöräilyn rooliin liittyen, joihin pitää palata myöhemmin.

Rieväkatua Kalevanrinteen asuinalueen eteläosassa. Omaakin tulevaisuuttani ajatellen lienee ihan mahdollisuuksien rajoissa käydä ratikalla perheostoksilla Prismassa, ainakin toisinaan.
Rieväkatua Kalevanrinteen asuinalueen eteläosassa. Omaakin tulevaisuuttani ajatellen lienee ihan mahdollisuuksien rajoissa käydä ratikalla perheostoksilla Prismassa, ainakin joskus.