Olen työmatkalla, joten en ole osallistumassa kokoukseen. Varajäsen Emilia Olkanen paikkaa, mutta ajattelin laittaa ylös pari ajatusta listan kohtiin, jotka ovat tulleet aiemminkin vastaan.

 

Asemakaavan hyväksyminen, Linnainmaa (Kotipellonkatu, Linnainmaankatu)

Linnainmaa_taydennys

Olennainen täydennysrakentamiskohde Sammon valtatien varressa. Nykyiselle vajaakäyttömaalle on saatu toisaalta 4-5 -kerroksisia kerrostaloja Sammon valtatien varteen ja toisaalta korttelialueen pohjoisosaan keskitehokasta 2-kerroksista rakentamista. Täytyy toivoa ja uskoa, että pysäköintisuojat saadaan toteutettua siinä määrin fiksusti, että itse havainnekuvassa näkyvät pihat eivät erityisesti kärsi.

Tärkeäähän tässä hankeessa on se, että Sammon valtatien profiili osaltaan muuttuu muodikkaasti bulevardimaisemmaksi läpiajon sijaan. Saa nähdä, tuleeko asiasta keskustelua.

 

Pispalan poikkeamishakemukset (Pispankatu 6 & Pispankatu 33)

Näistä on otettu paljon yhteyttä, ja vieläpä itse asiassa molempiin suuntiin. Molemmissa en näe kuitenkaan enää sen kummemmin vaihtoehtoa, kuin pitkälti mennä Pispalan jo hyväksytyn (ei vielä lainvoimaisen) asemakaavan mukaisesti, ja sallia nyt muutettuina suunnitelmat. Pispankatu 33:n osalta asia on tosin sen verran kimurantti, että minun puolestani asia voisi jäädä vielä pöydällekin niin ehtisin paikalle asiaa katsomaan ja päätöksentekoon mukaan.

 

Arvo Ylpön kadun ja Biokadun katusuunnitelmat

Toista kertaa pöydältä kokoukseen. Viime kokouksessa suunnittelupäällikkö esitteli muutoksen päätösesitykseen, ja minulle tuo kelpaisi nykymuodossaan (Arvo Ylpön kadun alkupään pyöräily ja jalankulku eroteltuina). Saa nähdä, kelpaako lautakunnalle.