Kevyen oloinen lista, mutta eiköhän aikaa saada kulumaan.

 

Ajankohtaiset asiat

Käsittelyssä mm. viime kerralla pöydälle jäänyt Santalahden väliaikainen ylikulkusilta, josta en oikein itse jaksa keskustelua nostattaa. Jos lastenvaunut ja pyörät saa jotenkin tien yli kuljetettua, niin hyvä.

Käsittelyssä ovat myös Hämeenkadun elävöittämiskokeilun yritysvaikutukset, jotka on mielestäni myös vaikeasti mitattavia. Tyhjien ikkunoiden ja vuokramarkkinoiden tilanne ratkaisee, ja siihen vaikuttanee yleinen taloustilanne sekä vaikka Ratinan kauppakeskus sen sijaan, ajetaanko Hämeenkadulla autoilla. Itse näkisin, että Hämeenkadun yritysprofiili on murroksessa – ja se murros on vaikuttanut aika hyvältä taloustilanteeseen nähden.

 

Santalahden ylikulkusilta

Jäi viimeksi pöydälle, ehkäpä nyt eteenpäin.

 

Poikkeamishakemus, Vuolteenkatu 1

Ratinan kauppakeskukselle haetaan korotusta länsiosaan. En näe asiassa ongelmia, ja tämä oli kuvien kanssa katsottavissa kaupunkikuvatoimikunnassa.

 

Arvo Ylpön kadun ja Biokadun katusuunnitelmat

Tulevat pöydältä päätöksentekoon. Olen hakenut yhdessä virkamiesten kanssa muutosta Arvo Ylpön kadun alkupäähän (eroteltu pyörätie sekakelvin sijaan), ja sen luulisi toteutuvan. Kokouksessa asia toki nähdään, jonkinlaista vastustusta oli odotettavissa. Vaikea käsittää miksi, kun muutettu ratkaisu ei ole keneltäkään pois, autotiekin kun kulkee pyörätiestä viherväylällä eroteltuna.