Oikaisuvaatimus pyörävahingosta

Meni esityksen mukaan, mutta yritin evästää ottamaan Helsingin kokemuksista mallia tuleville vuosille – siellähän katuja osin siivotaan sepelistä ja onpa tänä vuonna harjattu joitakin osioita puhtaaksikin. Ehkäpä jo ensi syksynä?

 

Koskipuiston Rosson (Hämeenkatu 14a) kaava

Hyväksyttiin, ja tämä tulee aikanaan valtuustoon. Puheenjohtaja jätti ponnen siitä, että kaupunkikuvatoimikunnassa pitää rakennuslupavaiheessa olla tarkkana, kun uusi rakennus tulee kuitenkin kansallismaisemaan. Hyvä niin, itseänikin näkymien säilyttäminen kiinnostaa.

 

Satamien venepaikkojen vuokrahintojen korotukset

Alkuperäinnen korotus olisi nostanut veneseurojen maksuja sata prosenttia, joten lautakunta loivensi korotusta puoleen. Vähän tästä syntyy kirittävää lautakunnan budjettiin, mutta tämän kanssa voitaneen elää.

 

Pysäköintimaksujen tarkistukset

Maksullisten alueiden leventäminen Nalkalaan sekä Eteläpuistoon, samoin kuin asukas- ja yrityspysäköintilupien hintojen korotukset, hyväksyttiin äänin 8-2 (SDP, Vihr, Kok, Vas äänestivät puolesta, PS ja Kesk vastaan, yksi Kok tyhjää). Uusien asukas- ja yrityspysäköintivyöhykkeiden perustaminen sen sijaan jäi yksimielisesti pöydälle Kokoomuksen aloitteesta. Ihmettelin hieman, miksi juuri tämä kohta piti pöydätä, kun juurikin Tammelassa ja Amurissa asukkaat ovat toivoneet pysäköinnin järjestämistä niin, että juuri asukkaille pysäköintipaikkoja riittäisi.

Eipä asialla väliä, jos seuraavassa kokouksessa hyväksytään.

 

Härmälänrannan katusuunnitelmat

Hyväksyttiin esityksen mukaan. Esityslistaan nähden tosin tuli sellainen muutos, että Niilo Härmälän kadun pyörätietä levennetään (0,25 m) Konttilukinkadulta länteen päin, perustuen suunnitteluohjeen linjauksiin. Olin kaiken kaikkiaan pakettiin tyytyväinen, ja muutoksen jälkeen entistä tyytyväisempi. Onkin ehkä sanottava, että tämän lautakunnan keskeisimmäksi aikaansaannokseksi pyöräilyn suhteen tulee jäämään Liikenneviraston suunnitteluohjeen käyttöönotto – ja sen edellyttäminen, että sitä noudatetaan. Sen verran toki omaa ansiota asiassa on, että itse asian aikoinaan väänsin esityslistalle päätettäväksi.