Ajankohtaiset asiat

Käsiteltiin mm. Hämeenkadun kokeilujen mittareita. Vaikka tämä kustannuksia aiheuttaakin, mielestäni ihan hyvä että tässä yhteydessä vaikutuksia selvitetään. Itse ehdottelin muutamaa asiaa, joita ottaa huomioon, kuten asiakkaiden kulkumuotojen todellista jakaumaa mielikuviin verrattuna.

Toisena asiana oli kantakaupungin yleiskaava, joka tulee kohta hyväksyttäväksi. Siinä ehkä isoimmaksi kysymykseksi tulee Näsinkallion
eritasoliittymä, jota Kunkun parkin kyljessä ollaan ajamassa. Kovin kalliina hankkeena (15 milj. eur) on vaikea nähdä sitä mahtumaan investointikattoon. Voisin kuvitella, että aiheesta keskustellaan erikseen vielä valtuustossa – kuten kuuluukin.

Nurmi-Sorila

Kepu halusi yhdessä PS:n kanssa palauttaa Nurmi-Sorilan kaavan valmisteluun ja tämän jälkeen ko. puolueet ehdottivat kaavan hylkäämistä. Kaikenlaista sitä näkee.

 

Tuomiokirkonkadun kävelykatu

Tuomiokirkonkadun huoltoajojen aikarajoista halusi pormestarikoalitio luopua ja näin toimittiin. Omalta osaltani halusin tingata, että rajoituksia voidaan tehdä, jos toimivuus, kävely-yhteydet tai turvallisuus häiriintyy. Pääasia, että tuo kuitenkin tulee – rahat (1 MEUR) tuohon tulee kuitenkin vielä vääntää ensi vuoden vuosisuunnitelman yhteydessä, jotta tuo saadaan etenemään.

 

Hatanpään valtatien pyörätiesuunnitelma

Katusuunnitelmaan jätettiin vielä ponteni, jossa katsotaan pysäkkien turvallisuutta (kaiteiden osalta) ja tien turvallisuutta muutenkin (esimerkiksi valaistuksen osalta). Taas kerran sanottava, että tärkeintä että meni läpi, ja kohtuullisen kalliina hankkeena tähänkin liittyen ensi vuoden budjettiväännöt nousevat keskeiseen asemaan.