Yhdyskuntalautakunta kokoontuu tiistaina.

Ajankohtaiset asiat

Hakametsän EHYT-yleissuunnitelmaa käsitellään. Nyt kun Kissanmaata saadaan täydennettyä, on taas jo aikakin. Viereenhän tulee ratikka ja kaikki.

Kaavoituksen ajanmukaistamis- ja muuttamisesitys, Vuohenoja

En lähde tätä kovasti enempää avaamaan, mutta jos haluaa miten yksi ahkera suomalainen pariskunta ehtii virkakoneistoa hätistelemään, suosittelen kyllä vilkaisemaan (KtWeb). Laskeskelin lyhyessä ajassa kertyneen 13 erilaista kirjettä ja sähköpostia, ja olen käsittänyt että tämä ei ole ensimmäinen asia, kerta tai tapaus.

Luhtaankadun asemakaava

Tämä on jo kerran ollut lautakunnassa, ja oli mm. kaupunkikuvatoimikunnassakin. Hyvä paikka täydennysrakentamiselle palveluiden vieressä (mm. Linnainmaan Prismalle 200 metriä) ja joukkoliikenteen äärelle. Ei huomautettavaa, ja parkkinormikin on aika keveä, joten monessa mielessä mennään hyvään suuntaan.

Kerroksellisuuttahan tässä syntyy siinä mielessä, että uusien viisikerroksisten kerrostalojen paikalta puretaan vanhat puutalot, ja lähistöllä on pitkälti omakotitaloja. Koska (vuokra)talojen kerrosluku kasvaa lähinnä rivi- ja omakotitaloalueella, on tietenkin jonkinlaista vastustustakin ollut ilmassa. Jos kuitenkin jonnekin olisi kohtuuhintaista asumista helpolla saatavissa, niin tänne.

Havainnekuva Luhtaankadusta
Havainnekuva Luhtaankadusta