Ajankohtaisissa asioissa käsittelyssä oli niin paikkatietoasiat*, yritysvaikutusten arvioinnin käyttöönotto kuin Hämeenkadun itäpään elävöittäminenkin. Hämeenkatuun liittyvä hanke tulee seuraavaan kokoukseen listalle. Asiasta silloin lisää, kun kuvatkin ovat julkisia.

Yritysvaikutusten arviointi on sen sijaan astetta mielenkiintoisempi projekti: Elinkeinoelämän keskusliitto julkaisee vuosittain omaa seutukuntabarometriaan, jossa eräänä menestyksen kriteerinä on se, otetaanko kaupungin päätöksenteossa huomioon vaikutukset yrityksille. Koska kaupungit yleensä haluavat tällaisissa menestyä, aletaan yritysvaikutuksia sitten päätöksenteossa selvittää. En ole ihan vakuuttunut, miten tällainen ylimääräinen sääntely istuu muutenkin pitkiin kaavoitusprosesseihin. Soveltaminenkin kun on hieman hankalaa: esimerkiksi kilpailun lisääminen uusia markkinapaikkoja kaavoittamalla voi olla haitallista olemassaoleville yrityksille. Kenen etua tällöin tulisi ajaa – olemassaolevien vai tulevien yritysten?

Lista-asiat

Kaavat menivät esityksen mukaan.

Korttelin 13 (Kauppakatu, Kuninkaankatu jne.) esittelyssä todettiin, että jo yrittäjän jo esittelemät ajatukset kesäteatteritoiminnasta korttelissa voivat olla hankalia nykyisillä melunormeilla toteuttaa. Saa nähdä, miten tilanne kehittyy. Kaupunkikuvan kannalta keskeisen paikan rakennukset tulevat käsittelyyn myös kaupunkikuvatoimikuntaan – hyvä niin, sillä itseäni jotenkin kiusaa taas uusi sisäänkäynti parkkihalliin kaupungin paraatipaikalla.

 

*) En ollut taas muistanutkaan, että paikkatietojen kannalta Tampereella on aivan erinomainen portaali kartat.tampere.fi. Kannattaa käydä:

Tampereen työpaikkavirrat. Ratikka tarvitaan.
Tampereen työpaikkavirrat. Ratikka tarvitaan.