Lautakunnan asioissa ei mitään erityisen yllättävää.

Hervannan lukion alueen täydennysrakentaminen, hyväksyntä

Asemakaavaehdotusta on tarkistettu vielä sitten viime näkemän keskustelunkin pohjalta siten, että autopaikkamitoitusta on korjattu parempaan suuntaan – 1 ap /120 m2 (tai 1 ap/140 m2 vuokra-asunnoissa). Tämä on ehdottomasti oikea suunta tulevan ratikkareitin varrella. Todettakoon, että muuan yksittäinen mielipiteenkirjoittaja olisi halunnut autopaikan jokaista 40 kerrosneliömetriä kohden – olisi mielenkiintoista nähdä, lähtisikö mikään rakennusyhtiö tällaista tekemään.

Se on kaavasta sanottava, että vieläkin tehokkaampaa ratkaisua olisi voinut tuohonkin kohtaan Hervantaa etsiä – erilaiset kerrostumat asuinrakenteessa ovat ihan paikallaan. Samalla kannattaa pitää mielessä, millaiseksi Hervanta on muuntumassa – jo nyt kaupunginosa on suunnilleen Riihimäen kokoinen, ja palvelut ovat kävelymatkan päässä saavutettavissa. Ei huono.

Havainnekuva kaava-alueesta
Havainnekuva kaava-alueesta

Asemakaavaehdotus Takahuhdissa

Pientalotontteja jaetaan. On ok, nuo nykyiset ovat aika suuria monessa paikassa Takahuhdissa.

Nirvankadun katusuunnitelma

Tulee pöydältä. En ole edelleenkään itse suunnitelmaa hyväksymässä, mutta päätöksenteko tuntuu olevan vaikeaa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *