Yhdyskuntalautakunta palaa joulutauolta.

Ajankohtaiset asiat

Esittelyssä näemmä mm. Eteläpuiston ja Areenan tilanne. Käytäneen mielenkiintoinen poliittinen keskustelu.

Kaupunkiympäristön kehittämisen vuosisuunnitelma

Kannattaa lukea, kaikenlaista kaupungissa tapahtuu (pdf).

Saukonpuiston kehittäminen

Suunnitelma vaikuttaa hyvältä, mutta asukkailta on tullut paljon huomautuksia hiekkakentän muuttamisesta nurmikoksi. Hivenen vaikea asia, kun samaan aikaan hiekkakenttiä yksin Tammelassakin on ihan lähistöllä paljon. Aionpa nyt kuitenkin kysäistä, jos vaikka pienelle petankkikentälle jäisi edelleen tilaa.

Se on sanottava, että kenenkään luisteluharrastusta tämä ei uhkaa, ja vapaita jääkenttiä Tammelassakin on verrattain paljon – kaikkien ylläpitoon ei vain nykyisin (puhuttamakaan tulevaisuudesta) välttämättä ole samassa määrin rahaa kuin nykyisin.

Santalahden rantapuiston yleissuunnitelma

Hyvä suunnitelma, joka toteutuu vaiheittain – aikaiseksi olisi tarkoitus saada niin skeitti- kuin BMX-paikatkin. Yksi asia huolettaa, ja toinen kummeksuttaa:

1) Pyöräily-yhteys alueelle on herättänyt kritiikkiä asukkaissa. Yllätyksenä reitin ei pitäisi tulla (on olemassa jo nykyään), mutta ohjeistuksessa voisi olla parantamisen varaa – vastakkainasettelua on syytä läheisten asukkaiden kanssa välttää.

2) Samaan aikaan kun esimerkiksi Eteläpuiston vajaakäyttöisen puiston säilyttämiseksi kerätään adressia, on Onkiniemessä jopa pientä vastustusta puiston kehittämistä kohtaan (paitsi pysäköintipaikkojen lisäämisen osalta, joita saisi ilmeisesti rakentaa lisääkin taloyhtiöiden vieraiden tarpeisiin). Häiriökäyttäytymisen pelätään lisääntyvän, kun rakennetaan esimerkiksi yhteistä uimarantaa. Kaikenlaista sitä kaupungissa tapahtuu.

Hatanpään valtatien pyöräily- ja jalankulkusuunnitelmat

Vaikuttaa oikein hyvältä. Mitoitus näyttää olevan 1500 pyörälle / vuorokausi. Joitakin huomioita ajattelin esittää, eli kun toteutusvaiheessa panostaa vielä kiinnittää kyltityksiin, liittymiin, keskiviivoihin ja muihin, on tämä varsin ok.

Nirvankadun pyöräily- ja jalankulkusuunnitelmat

Tämä suunnitelma puolestaan kuuluu vähän siihen sarjaan, että kannattaako tehdä, jos ei tehdä kerralla kunnolla. Yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä pääreitillä ei pitäisi tulla kyseeeseen. Samaan aikaan on sanottava, että liikennemäärät eivät välttämättä ole kovin suuria. Pitää vielä pohtia, mitä tämän kanssa tekisi.

Kamreerin aukion katusuunnitelma

Ihan kelpo suunnitelma muuten, mutta Tieteenkadun bussipysäkin liepeille saadaan suunnitelmalla aikaan härdelli vähän joka tapauksessa: kevyen liikenteen pääreitin väylä kapenee kohtuuttomasti, joka on omiaan aiheuttamaan hämmennystä. Aion esittää, että tässä vielä suunnittelua tarkistettaisiin suunnitteluohjeen mukaisille raiteille.

Nokiantien ja Tesoman valtatien kiertoliittymä

Palautettiin viimeksi puutteellisten pyöräilyratkaisujen takia, ja kävinkin asiasta palaveroimassa virkamiesten kanssa ennen joulua. Suunnittelualue asettaa rajoitteita, mutta tässä on ratkaisuja saatu jonkun verran parannetuksi.