Ajankohtaiset asiat

Eräiltä esittelijöiltä oli päivämäärä unohtunut, joten asemakeskus ja Eteläpuisto tulevat keskusteluun myöhemmin. Pitkän aikavälin investointisuunnitelmaa sen sijaan käsiteltiin – ja tähän liittyen pitääkin blogata asiaan liittyvästä mahdollisesta investointikatosta hieman myöhemmin.

Myös kaavoitusohjelmat olivat käsittelyssä. Ratikka ohjaa asemakaavoituksen seuraavia vuosia aika tiiviisti, hyvä niin:

  • Tammelan stadion 2015
  • Kissanmaa 2015
  • Eteläpuisto 2016
  • Tullin alue 2017-2018
  • Hakametsä 2017-2018 (riippuu toki Areena-ratkaisusta)

Samalla on kohteita, joita on vaikeampi ymmärtää:

 

  • Tammelan toriparkki 2017-2018
  • Nurmi-Sorila 2017-2018

 

Äkkiseltään sanoisin, että Tammelan toriparkki ja Nurmi-Sorila vaativatkineskustelua – jos Nurmi-Sorila ei lähde rakentumaan kuin vasta 2020-luvulla, ei asemakaavoituksella pitäisi olla kiirettä. Etenkin, jos trendi ok-asumisen vähentymiseen jatkuu.

Rinnekatu 2

Hyväksyttiin lopulta, oli jäänyt pöydälle viimeksi. Sisällytimme mukaan ponteni, että naapureiden kanssa tulisi vielä tarkastella massoittelua ja näkymiä rakennusvaiheessa. Parempi, että lähinaapurustoa kuunnellaan, eikä valituksia tarvitse tehdä.

Katutilaohje

Oli jäänyt pöydälle ja saatiin hyväksyttyä. On varsin ok, ja eri kulkumuodot erotellaan nyt hyvin. Ponneksi liitettiin edellytys siitä, että lautakunnalle tuodaan linjattavaksi katutilaluonnoksista erilaisia vaihtoehtoja luonnosvaiheessa. Tämähän on demokratian kannalta hyvä – toisaalta toivoisi että katutilaohje yhdessä Liikenneviraston kävely- ja pyöräilyohjeen kanssa tuottaisi pohjaksi sellaiset ohjeistukset, että vaihtoehdot vähenisivät, mutta laatu paranisi.