Lyhyt asialista, mutta ihan olennaisia asioita.

Ajankohtaiset asiat

Ajankohtaisissa asioissa oli mm. lautakunnan vastuualueen hankesuunnitelma. Uusista alueista etenevät rakentamispuolella mm. Härmälänranta, Niemenranta, Kalevanrinne ja Tammela (Ratapihankatu). Kalevanrinne olisi erityisesti siksi hyvä, että uuden raitiotien linjausta noudattavan linjan 3 yhteydet paranisivat, kun Prisman risteyksessä ei tarvitse enää seistä valoissa.

Pyöräilyn osalta olennaisempia lupauksia ovat oikeastaan Teskontien pyörätien parantaminen (vihdoin, piti tulla v. 2012), Sammon valtatie ja Hatanpään valtatie. Teiskontien joukkoliikennekäytäväkin saadaan alulle. Kaiken kaikkiaan budjettimielessä kaiken muun toiminnan investoinnit pienenevät, paitsi joukko- ja kevyen liikenteen, mikä tietenkin on pormestariohjelman mukaista.

Aloite Hirviniemen yleiskaavoituksesta

Ei aiheuttanut toimenpiteitä, mutta mukaan liitettiin toivomusponsi, jossa Kiikkistensalmen sillan liikennetarkastelu katsotaan uudelleen, ilmeisesti 2030-lukua varten.

Tuomiokirkonkadun katusuunnitelma

Hyväksyttiin suunnitelman mukaan. En ole tyytyväinen, mutta kuten ennen kokousta kirjoitin, näin lautakunta asiaa ennen kesää ohjasi. Eri kulkumuotojen asema on nyt sentään katutilassa selvä, vaikka jonkun verran lakia rikottaneenkin.

Sentään saatiin sovituksi, että jatkossa katusuunnitelmat tehdään Liikenneviraston jalankulku- ja pyöräilyohjeiden mukaisesti. Tästä täytyy pitää kiinni.