Kokouksessa ei tullut vastaan yllätyksiä.

Ajankohtaisissa asioissa keskustelimme mm. Tesoman valtatien ja Nokiantien liittymästä, jossa itse olisin ollut taipuvainen valo-ohjauksen päivittämiseen kiertoliittymän sijasta: pieni siivu viistetään taas liikenteelle lisää, ja kun läpimenoajat lyhentyvät, ohjautuu liikennettä alueelle enemmän. Tämän jälkeen kohta nouseekin jo tarve kaksikaistaiselle kiertoliittymälle, mikä jo onkin sitten pyöräilyn ja jalankulun kannalta ongelma. Kalliiksikin tulee.

Laukontorin paviljonki

Hyväksyttiin. Laitoin hyväksynnän yhteydessä toiveen siitä, että viherkatolle voitaisiin ohjeistaa kotimaisia ketokasveja. Tähänhän ei mitään toimivaltaa ole, mutta saapa nähdä.

Kissanmaankadun täydennysrakentaminen

Tulee nähtäville.

Kalevanrinteen poikkeushakemus (Technopoliksen rakennukset)

Hyväksyttiin, mutta saapa nähdä miten saavat liikenteen tontilta toimimaan niin että se kelpaa kaikille ja Ratapihankadun välityskyky ei laske. Uskoisin kyllä, että kaupunki pystyisi elämään, vaikka Ratapihankadulla ei 10 000 autoa päivässä menisikään.

Liikenteen onnettomuusraportti

Aiemmassa blogissani mainittuun Kalevan puistotien ja Lähteenkadun väliseen risteykseen yritetään keksiä jotain ratkaisua. Parashan toki olisi nopeuksien alentaminen ja muut ohjaavat järjestelyt.