Menen tuuraamaan apulaispormestari Pekka Salmea yhdyskuntalautakuntaan tänään, ja sen kunniaksi muutama huomio esityslistasta (ajankohtaiset esittelyasiat eivät olleet tätä kirjoitettaessa vielä tiedossa).

Lautakunnan välitilinpäätös

Vaikka toteuma näyttääkin arvioitua heikommalta, on tilinpäätösennuste optimistinen. Maanmyynnin tuotot painottuvat loppuvuoteen. Ilahduttavasti joukkoliikenteenkin myyntitulot näyttävät 200 000 euroa suuremmilta, kuin mitä on ennakoitu. 

Toiminnallisissa tavoitteissa ilahduttaa erityisesti se, että puolet kaikesta v. 2013 toteutetusta kaavoituksesta on ollut täydennysrakentamista. Kaupunkiimme näyttää mahtuvan yhä lisää kaupunkia.

Asemakaavamuutos Perkiönkatu 63

Härmälässä laajennetaan tontilla olevaa saunarakennusta, ja tehdään samalla Tampereen vuokra-asuntojen pienkerrostalo. Naapurit vastustavat koska a) Härmälän kulttuuriympäristö häiriintyy ja b) alue on vanhastaan pientalovaltaista. Se, että kaiherruksen aiheena onkin koko ajaan ollut nimenomaan tuetun asumisen yksikön asukkaat, paljastuu kuvaavana lipsahduksena lausunnon lopussa.

Jotta ei jäisi epäselväksi, kannatan luonnollisesti laajennusta.

Kaukajärven (EDIT: Metsäniityn) päiväkodin laajentaminen 

Vaatii asemakaavaehdotuksen jättämistä nähtäville. Ei huomautettavaa. EDIT: Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen: Tässä pitäisi ottaa lasten pyöräilymahdollisuudet paremmin huomioon, joka ilmeisesti on päiväkodinkin tahtotila. Otetaan esille kokouksessa, kiitos tarkkaavaiselle lukijalle.


Pientalotontin jakaminen Linnainmaalla

Olkaa hyvät. Tampereella Yhdyskuntalautakunnan rooli on poikkeuksellisen laaja, joten välillä päätökset koskevat aika pieniäkin asioita. Parempi tämäkin, kuin suunnaton määrä suppeaan määrään asioita kantaan ottavia lautakuntia.

Teollisuustontin rakennusoikeuden lisääminen Lahdesjärvellä.

Ks. edellinen kohta.


Pientalotontin rakennusoikeuden lisääminen Vehmaisissa

Ks. edellinen kohta.


Lausunto Ahjolan kansanopiston laajentamisesta Pispalassa

Hyvä homma, ja tähän suuntaan asioita sekä lausuntoja pitäisi viedä: ei museoida koko rakennusta, vaikka aikakaudella ominainen tyyli halutaankin säilyttää.

Poikkeamishakemus Tullinkatu 6:ssa (Tullintori)

Tullintorin sisätilojen kävelyalueita muutetaan liiketiloiksi. Lähtökohtaisesti tietenkin kuulostaa hassulta, että asemakaavassa päätetään, miten kauppakeskus sisätilansa järjestää, mutta ihan yleiset kävelyreitithän Tullintorinkin läpi kulkee. Niille ei ole asiasta vahinkoa, pikemmin päinvastoin. Tullintorin ulkokuorihan muuttuu muuten ainakin havainnekuvien perusteella kivemman näköiseksi, vaikka alkuperäistä 1930-luvun funkkisasua ei enää saada millään keinolla takaisin.

Tampereen liikenneonnettomuusraportti

Parempaan päin ollaan menossa. Kuolemaan johtaneita onnettomuuksia oli Tampereella viime vuonna vain kaksi, ja hiljalleen tuntuvat myös henkilövahinko-onnettomuudet vähentyvän.

Hämeenkadun muuttaminen joukko- ja kevyenliikenteen kaduksi muuten tulee varmaan näkymään tässäkin vuoden 2014 raportilla: Hämeenkadun itäpäässä sijaitsee kevyen liikenteen viidestä vaarallisimmasta risteyksestä kolme, joista jokaisessa on ollut kaksi-kolme vakavaa onnettomuutta. Aika paljon niin lyhyelle matkalle.