Menen tuuraamaan apulaispormestari Pekka Salmea tiistaina yhdyskuntalautakuntaan. Ajattelin nostaa esiin joitakin keskeisiä asioita kokouksesta – tarkemman esityslistan löytää tarvittaessa kaupungin päätöksentekosivuilta hakemalla (jostakin mystisestä syystä suora linkittäminen esityslistaan ei onnistu, mikä ei sinänsä kauheasti yllätä).

Valtuustoaloite uudesta siirtolapuutarha-alueesta

Johanna Loukaskorpi (sd.) toivoo. Vastaus on minusta asiallinen, ja uskoisin että Leinolan siirtolapuutarha-alueen laajentamista voisi kiirehtiäkin. Vastauksessa esitettyä vanhojen omakotitalotonttien pilkkomista osin siirtolapuutarhatonteiksi en oikein näe kannattavaksi, kun samoilla alueilla voisi parantaa ihan vakituisen asumisen tonttitehokkuuttakin.

Itse aloitteen alkuperäisen tavoitteen, hintojen painumisen alas tarjontaa lisäämällä, en usko kyllä toteutuvan vastauksen esittämin keinoin. Jos siirtolapuutarhamökkien halpuus olisi itseisarvo, tulisi niitä sijoittaa massoittain keskelle korpea huonoja bussiyhteyksien päähän, eikä ympärille rakentuvan yhdyskuntarakenteen yhteyteen tiheästi kulkevien bussilinjojen varrelle.

Asemakaavaehdotukset

Lisää täydennysrakentamisoikeutta eri puolille kaupunkia: ei juuri valittamista vaan juuri näin. Hyvänä juttuna näen erityisesti sen, että Tullin alueella tapahtuu ihan omaehtoista täydennysrakentamista. Nykyinen parkkipaikka-alue Varastokadun ja Yliopistokadun kulmassa täydentyy asuin- ja liikerakenuksen laajennuksella.

Museovirastokin piti parempana, että aluetta voidaan täydennysrakentaa nykyisen parkkipaikan päälle. Pisteet heille.

Pysäköintimaksujen nosto

Tästä kirjoitimme jo aiemmin Juhana Suoniemen kanssa Aamulehteen. Asiahan on jäänyt viime kokouksessa pöydälle, ja tulee nyt lisätietojen kanssa uudelleen esiin. Kannatan parkkimaksujen korotusta 3,20 euroon ensimmäiseltä tunnilta, kun kerran enempään ei ole nyt mahdollisuuksia. Tuntuu äärimmäisen hassulta, että kaupunkitilaa paljon tehottomammin käyttävä kadunvarsipysäköinti on vaikkapa P-Hämppiä halvempaa.