Huomenna Säätytalolle

Tämä on ollut kovasti ajatuksissa tänään. Vaikka roolini neuvonantajana/asiantuntijana onkin aika pieni, kaikkien vihreiden ystävien ja puolueen kannattajien toiveet ja odotukset yleensäkin pohdituttavat. Uutisissa on väläytelty aika tiukkoja leikkauslistoja (joista ennen vaaleja ei sopivasti sopinut puhua), ja tämä aiheuttaa väistämättä aika tukalan tilanteen heti kärkeen. Voitot pitää löytää asioista, jotka eivät maksa oikein mitään tai korkeintaan säästävät.

Ammattitaito

Tämä on toinen teema, joka on ollut viime viikkoina mielessä. Vaikka jotenkin vakituinen työ tuntuu menevän aika samalla rutiinilla, on jännää kuinka paljon tulee opittua eri asioita kun niitä seitsemisen tuntia päivässä tekee. Olen nimittäin nyt viime kesänä, syksyllä ja keväällä saanut kollegoiden kanssa aikaiseksi aika vaikean ulkoisen laskentatoimen uudistuksen. Se ei oikeastaan näy kauheasti mitenkään organisaatiossa tai minnekään muuallekaan kuin viralliseen kirjanpitoon ja tuloslaskentaan, mutta hyötyä monessa jutusta siitä on. Jotenkin menee hommat intuitiivisesti oikein.

Näistäkin pitäisi osata iloita, mutta en jotenkin osaa oikein ottaa töitä aina ihan niin suurena osana elämää. Ehkä joskus tulee sekin aika.