TEKin valtuustovaalit pidetään 14. – 28.3. Diplomi-insinöörien, arkkitehtien yms. kannattaa käyttää valtaansa. Olen ehdolla läntisellä vaalialueella numerolla 708.

Nettiäänestys, vaalikone ja ohjelmat löytyvät TEKin sivuilta

Miksi TEK-vaalit?

Monet asiat elämässä herättävät intohimoja. Niiden puolesta työskennellään, riidellään, väitellään, ollaan taistelutovereita tai katkeria vihamiehiä.

Tekniikan akateemisten liitto TEKin valtuustovaalit eivät aivan kuulu tähän sarjaan. Suomen hyvinvoinnin kannalta merkittävimän ammattikunnan edunvalvonnan valvonta ja linjanveto ei herätä suuria intohimoja. Kun asiat ovat kohtuullisesti, näin kuuluukin olla.

Asiat voivat silti olla tärkeitä. TEKiin kuuluu 70 000 tekniikan akateemista, joiden kilpailukyky vaikuttaa aika oleellisesti Suomen kilpailukykyyn. Samalla luulisi, että DI:t itse ovat niitä asiantuntijoita, joita kilpailukyvyn ja työhyvinvoinnin edistämisessä kannattaa kuunnella.

Mielellään vielä niin, että hommat tehdään diplomi-insinöörien arvo tuntien ja oikeuksista kiinni pitäen.

Miksi minä (tai vihreät?)

Laitan tähän muutamia juttuja, joita minun ja meidän porukan mielestä kannattaisi ajaa:

Työn ja muun elämän yhteensovittaminen keskeiseksi neuvotteluasiaksi. Konttorilla tapahtuva palkkatyö ei ole enää elämän koko sisältö.
– Ylempien toimihenkilöiden etätöihin käyttämästä ajasta on aika villit käytännöt. Näihin tarvitaan yhteisiä pelisääntöjä.
– Palkattomat, vapaaehtoiset vapaat ovat monessa elämänvaiheessa kivoja. Niihin tarvitaan entistä selkeämmin subjektiivinen oikeus.
– Työelämä ja maailma ovat muuttuneet. Tieto on avointa ja se on kaikille saatavissa. TEK tulee saada kehitykseen mukaan, ja sitä ajamaan.
– Tutkintoon johtava koulutuksen tulee olla aina maksutonta. Pienen maan korkea osaaminen jopa vaatii sitä.
Yliopistojen rahoituksesta merkittävä osa tulee ulkoisilta rahoittajilta. Rahoituksella on aina kivempi tutkimusta kuin Tekesin ja Suomen Akatemian raportteja.

Harrastuneille lisää tietoa vihreiden (ja muidenkin, toki) ohjelmasta löytyy osoitteesta: http://vaalit.tek.fi