Yhdyskuntalautakunnan lista 14.4.

Vaalit tai ei, yhdyskuntalautakunta kokoontuu tiistaina.

Ajankohtaiset asiat

Ajankohtaisissa asioissa raitiotieprojektin tilannekatsaus. Hyvä onkin, sillä keskustan ja Hervannan välisen osuuden katusuunnitelmia ja kaavamuutoksia pitäisi alkaa kohta tipahtelemaan lautakuntaan käsiteltäväksi.

Hämeenkadun itäpään elävöittäminen

Havainnekuva

Eläväisemmän Hämeenkadun havainnekuva

Taannoin ajankohtaisissa asioissa ollut Hämeenkadun elävöittäminen tuodaan lautakunnan listallekin. Ajatuksena on siis ottaa Koskikadun ja Rautatienkadun välillä autoilta säästynyttä tilaa kaupunkilaisten ja yritysten käyttöön. Pelkkiä terasseja ei siis ole tulossa, vaan myös tilaa vapaampaan oleskeluun. Hyvä projekti, onnistuminen mielestäni vain edellyttää että nyt ennen kesää asiat saadaan vielä tapahtumaan – töiden pitäisi siis alkaa käytännössä heti.

Jos haluat katsoa, mitä kaikkea maailmalla on samassa hengessä tehty, kannattaa googlettaa sanaa ”parklet”, joka viittaa pysäköintipaikkojen hyötykäyttöön.

 

Kissanmaankadun katusuunnitelma

Jäi viimeksi esityksestäni pöydälle. Välissä on suunnitelmia tarkasteltu, ja kävin itsekin suunnittelijoita tapaamassa.  Ongelmana on edelleenkin joukkoliikenteen vaatima tila Kissanmaankadulla, joka edellyttää autokaistojen yhteisleveydeksi vähintään 6,5-6,75 metriä.

Keskusteluissa on ollut, että alkuperäisiin suunnitelmiin nähden pyörätien osuutta tullaan jatkosuunnittelussa leventämään, joka parantaa jonkun verran pyöräilyn edellytyksiä. Samalla erästä Kissanmaankadun bussipysäkkiä siirretään, jotta vältytään ylimääräisistä vaaratilanteista joukkoliikenteen asiakkaiden ja pyöräilijöiden välillä.

Näillä muutoksilla olisin tämän hyväksymässä.

 

Vuoreksen katusuunnitelmat

Tavanomaisia tonttikatuja, joissa kaikki kulkumuodot menevät yhdessä. On ok.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Yhdyskuntalautakunta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *